دسته‌بندی نشده

پلاستر سیمان چیست؟استفاده از آن چه مزیت هایی دارد؟

پلاستر سیمان

امروزه مواد جدیدی تولید می شوند که مقاومت ساختمان را تا چند برابر افزایش می دهند، یکی از این مواد، پلاستر سیمان است. شاید بپرسید پلاستر سیمان چیست؟ در ادامه این نوشتار درباره این مواد ساختمانی و مزیت های آن توضیح داده ایم برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید. وظیفه‌ اساسی پلاستر ایجاد یک پوشش صاف و مقاوم بر روی سطوح است. پلاستر سیمان به علت خواص فیزیکی و شیمیایی به خصوصی که دارد، یکی از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی جهت تزئین درون و بیرون ساختمان ها به شمار می آید. پلاستر سیمان به عنوان لایه ای عمل می کند تا مانع از ورود و خروج حرارت و صدا شود. این ماده قابلیت جذب و تخلیه رطوبت را دارد و به همین دلیل می ‌تواند منجر به بهبود هوای درون خانه شود.

پلاستر سیمان به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، در بسیاری از صنایع نقش مهمی را ایفا می کند. پلاستر موارد استفاده متعددی دارد که عبارت است از: ساخت و تولید تابلوهای دکوراتیو، ساخت مدل‌ های سه بعدی، استفاده در صنایع هنری و تزئینات داخلی. لازم به ذکر است که در صنایع ساختمانی، پلاستر سیمان به منظور پوشش دهی و تزئین دیوارها، سقف‌ ها، نمای خارجی و همچنین تولید آجرهای دکوراتیو به کار برده می شود.

استفاده از پلاستر سیمان در ساخت و سازهای مختلف مزیت های بسیار زیادی دارد. این محصول خصوصیات ویژه ای دارد که عبارت هستند از: مقاومت در برابر آتش و حرارت، عایق بودن در برابر صدا و حرارت، استقامت در برابر رطوبت و نفوذ آب، انعطاف‌پذیری و مقاومت در برابر لرزش و ایجاد ترک، انعطاف‌ پذیری و قابلیت پوشش دهی به سطوح مختلف. همچنین پلاستر سیمان به علت قابلیت ‌های بافتار خود، به عنوان یک ماده ساختمانی مناسب جهت تزئینات داخلی هم به کار برده می شود. سایر مزایای این محصول می ‌توان به قابلیت نصب آسان و سرعت بالا در اجرای آن اشاره داشت که سبب پایین آمدن هزینه ها و زمان مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ های ساختمانی می ‌شود.

بیشتربخوانید : پلاستر چیست؟

معرفی انواع پلاستر و کاربرد آن ها

انواع پلاستر سیمان

انواع مختلفی از پلاسترها وجود دارد که هر یک کاربرد مخصوصی دارند که عبارت هستند از:

  • پلاستر سیمانی: این دسته از پلاسترها از سیمان، ماسه و آب تولید می شوند و به منظور پوشاندن دیوارهای خارجی، زیرسازی برای لایه های دیگر و کف سازی به کار برده می شود.
  • پلاستر گچی: این دسته از پلاسترها، از گچ و آب تولید شده و بیشتر در پوشاندن دیوارهای داخلی، سقف و تولید سقف کاذب کاربرد دارند.
  • پلاستر آهکی: این دسته از پلاسترها، از آهک، ماسه و آب تولید شده اند و بیشتر به منظور پوشاندن دیوارهای خارجی، به عنوان عایق حرارتی و صدا، و برای ساخت کف به کار برده می شوند.
  • پلاسترهای تزئینی: این دسته از پلاسترها شامل انواع مختلفی از پلاستر است که در تزئین و ایجاد طرح های مخصوص روی دیوار و سقف کاربرد دارند.

بیشتربخوانید: انواع فوم ساختمانی

پلاستر سیمان سفید

پلاستر سیمان سفید

این نوع پلاستر یک نوع ملات سیمانی محسوب می شود که به منظور اندود کردن سطح های مختلف مثل دیوار و سقف کاربرد دارد. سیمان سفید در پلاستر سیمان سفید استفاده می شود و معمولا این محصول در بسته های ۲۵ کیلویی به بازار ارائه می گردد.

از این پلاستر در خارجی ترین سطح به منظور زیباسازی استفاده می شود و پلاستر سیمان سیاه به منظور مقاوم سازی ساختمان در برابر رطوبت، زلزله و سایر موارد کاربرد دارد. پلاستر طرح دار جدیدترین پلاسترهای موجود در بازار ایران هستند که به منظور ایجاد نمایی متفاوت به کار برده می شوند که مطرح ترین آنها طرح سنگ است. جایگزین پلاستر سیمان می توان از پلاستر آماده استفاده کرد که معمولا به علت قیمت بالای آن، افراد کمتری از این ملات استفاده می کنند. لازم به ذکر است که پیش از انجام هر نوع عملیاتی در ساختمان ابتدا با کارشناسان متبحر در این زمینه مشورت کنید.

بیشتربخوانید: جایگزین والپست چیست؟

گچ پلاستر چیست

گچ پلاستر

پلاسترهای گچی که به صورت آماده به فروش می رسند از گچ مرغوب و خشک و بدون کمترین ناخالصی تولید می شوند. پلاسترهای گچی آماده، اضافه بر کاربردهای زینتی، نمای داخلی ساختمان، هموار سازی و مسطح سازی سطوح، عایق حرارتی، برای پوشاندن سازه از رشد قارچ ها و  باکتری ها‌ در سطوح مد نظر پیشگیری‌ کند.

گچ پلاستر برخلاف پلاستر سیمان به منظور زیباسازی سطح خارجی استفاده می شود. در پلاستر سقف می توان از پلاستر سیمان به عنوان لایه داخلی و پلاستر گچ به عنوان لایه خارجی استفاده نمود. پلاستر ساختمان یکی از مصالحی است که در گذشته کمتر به آن توجه شده اما در حال حاضر در موارد گسترده ای کاربرد دارد. در ادامه موضوع پلاستر سیمان چیست باید به یکی از انواع پلاسترها یعنی پلاسترهای ضد آب بپردازیم.

معرفی پلاستر ضد آب

پلاسترسیمان ضدآب

نام دیگر این نوع از پلاسترها، پلاستر آماده است. یکی از پلاسترهای ساختمانی محسوب می شود که موارد استفاده خاصی دارد. پلاسترهای ضد آب نسبت به دیگر پلاسترهای ساختمانی، ماندگاری کمتری دارند و البته باید بابت آن ها بهای بیشتری نیز بپردازید. به همین دلیل کمتر مورد توجه مهندسان و معماران واقع شده است. پلاسترهای ضد آب از فرمولاسیون شیمیایی متفاوتی ساخته می شوند که از انتقال رطوبت در شرایط گوناگون پیشگیری می کنند. به همین علت است که به پلاسترهای ضد آب مشهور هستند.

استقامت این نوع از پلاسترها در برابر نفوذ رطوبت در فشارهای مثبت و منفی سبب شده تا بتوان در سازه های مختلف از آن‌ ها به عنوان لایه ‌ای بادوام در برابر رطوبت استفاده کرد. به طور معمول این پلاستر ساختمانی در مواردی مانند عایق کاری در مخازن آب، استخرها، ذخایر نفت و بنزین، مقاوم سازی پشت بام ها در برابر آب کاربرد دارد.

بهتر است در ادامه موضوع پلاستر سیمان چیست، مزیت های پلاستر آماده بیان شود، هر چند که نقاط ضعفی هم برای پلاسترهای ضد آب وجود دارد و بعضی از مهندسان به علت بهای زیاد این نوع پلاسترها، از آن ها برای اجرا در ساختمان های مختلف استفاده نمی‌کنند؛ ولی این دسته از پلاسترها هم به علت مزایای بی شماری که دارند در موارد زیادی استفاده می شوند. نقش اصلی پلاستر آماده، عایق سازی ساختمان است. به همین علت کاربرد این پلاستر هم در محیط هایی است که آب در آن وجود دارد. از جمله خصوصیات و مزایای پلاسترهای ضد آب می ‌توان موارد زیر را بیان کرد:

  • مقاومت بالای پلاستر ضد آب در برابر نفوذ آب، مهم ترین مشخصه این پلاستر محسوب می‌شود.
  • پلاسترهای ضد آب در برابر تابش نور آفتاب نیز بسیار مقاوم‌اند و می‌توانند در محیط‌های خارجی که در معرض نور خورشید هستند، مورد استفاده قرار گیرند.
  • مقاومت بالای پلاستر ضد آب در برابر مواد خورنده باعث می‌شود تا بتوان این نوع پلاستر را در سازه‌های مختلف اجرا کرد.
  • ویژگی خاص این پلاستر این است که می‌تواند به صورت خود به خودی ترمیم شود. به همین خاطر می‌توان از آن‌ها در محیط‌های مختلف ساختمانی و مرطوب استفاده کرد.

پلاستر وال مش عنوانی است که باید در ادامه موضوع پلاستر سیمان چیست به آن بپردازیم.

پلاستر والمش

پلاستر وال مش

این نوع پلاستر یک بخش مهم از سیستم وال مش است که موجب ثابت ماندن فایبرگلاس می شود. در مجموع پوشانندگی پرقدرتی را ایجاد می کند که باعث مقاومت عالی سازه می شود. به کار بردن این نوع پلاستر سبب می شود تا هزینه های تعمیر و نگه داری ساختمان کاهش پیدا کند. وال مش ها دسته ای جدید از وال پست ها هستند که جایگزین بسیار مناسبی برای وال پست های فلزی و بتنی می باشند. در ادامه مبحث پلاستر سیمان چیست برای آشنایی بیشتر باید به معرفی دستگاه پلاستر بپردازیم.

بیشتربخوانید: والمش(توری مش فایبرگلاس) چیست؟

ضخامت پلاستر سیمان

ضخامت پلاستر

با توجه به لایه های قبلی، ضخامت و قطر پلاستر سیمانی بین 12 تا 20 میلی متر متغیر است. اگر مقاومت بالای ساختمان برای شما اهمیت بسیار زیادی دارد می توانید ضخامت بیشتری در نظر بگیرید. در مجموع تایید کننده نهایی ضخامت پلاستر مهندسان ساختمان هستند.

کف سازی با گچ و سیمان بر ضخامت پلاستر کف اضافه می کند. به منظور کف سازی مخلوطی از گچ و سیمان را آماده می کنند که مقاومت و دوام بالایی دارد و آن را برای کف ساختمان استفاده می کنند. از آن جایی که برای ایجاد سطوح هموارتر و صاف تر از این ترکیب استفاده می شود پس بهترین گزینه برای کف ساختمان این ترکیب است.

دستگاه پلاستر سیمان

دستگاه پلاستر

برای آن که بتوان پلاستر سیمان و یا گچ را روی سطوح خارجی و داخلی کشید باید از دستگاه مخصوصی استفاده کرد. این دستگاه به صورت اتوماتیک ملات سیمانی و یا گچی را روی سطح می پاشد. با کمک این دستگاه سرعت اجرای سیمان کاری افزایش پیدا کرده و 700 مترمربع در روز را پوشش می دهد. هم چنین تا ارتفاع 5 متر را می توان با آن سیمان کاری کرد. چهار عدد چرخ روی این دستگاه نصب شده که حمل و نقل آن را آسان می کند. دستگاه سیمان پاش روی دیوار چندین مزیت دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • سرعت اجرا و به پایان رساندن پروژه های ساختمانی بالا می رود.
  • مصالح کمتری برای به پایان رساندن پروژه ها نیاز است.
  • پلاستر سیمان با دستگاه باعث می شود تا نیروی انسانی کمتری استفاده شود
  • هزینه تمام شده کاهش می یابد.

قیمت پلاستر سیمان

بهای پلاستر سیمان به موارد مختلفی مانند نوع سیمان، حجم کار، ارتفاع و غیره بستگی دارد. در مجموع، قیمت هر متر مربع سیمانکاری بین 40.000 تا 60.000 تومان است.

هر یک از پلاسترها قیمت متفاوتی دارند پس پیش از انجام هر نوع عملیاتی در ساختمان بهتر است اطلاعات کاملی را از طریق مشاوره با کارشناسان به دست آورید. خرید پلاستر سیمان مرغوب در کیفیت نهایی کار تاثیرگذار است بنابراین دقت داشته باشید تا مواد اولیه از بهترین برند تهیه شده باشد. در مجموع متریال می تواند تاثیر زیادی روی قیمت پایانی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *